Boer Bram

Boeren, koken en een beetje filosoferen
Bram Bombeek

Bram Bombeek

Landbouwer-filosoof

Bram Bombeek (°1987) verliet vorig jaar het moeras van de Wetstraat voor de sappige weiden van de Wildebeek. Hij deed zijn verhaal in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en De Morgen. In Ter Zake worstelde hij met zijn poort, bij Doorbraak en Landbouwleven vertelde hij meer over zijn filosofie.

Als atypische boerenzoon was hij meer geïnteresseerd in boeken dan tractoren, maar het verhaal van regeneratieve landbouwpioniers als Joël Salatin en Richard Perkins enthousiasmeerde hem om zelf de handen aan de spreekwoordelijke ploeg te slaan, want ploegen wil de alternatieve boer liever niet.

En toen zette Corona onze wereld op zijn kop. Crisissen creëren geen nieuwe trends, ze maken ze alleen groter. Nooit was de keuze voor sterke lokale economieën, beter voedsel en het herstel van onze boerennatuur evidenter. 

Gebrom

De koe en haar boeren

De koe en haar boeren

Deze week at de familie Bombeek bij Hof Ten Bruul in Haaltert, een aanrader voor iedere vleesliefhebber. In de rijpingskast op de foto hangen alleen carrés van oude, vette melkkoeien. De Basken noemen die koeien ‘txogitxu’ en hun culinaire traditie om het vlees van...

Lees meer
Hoe oud wordt een kip?

Hoe oud wordt een kip?

"Hoe oud wordt een kip?", was in 2019 de tweede meest gestelde hoe-vraag op Google. 🐓👀 Het is ook écht een interessante vraag. Om te beginnen hangt het er al van af of het kippen voor eieren zijn, of kippen voor vlees. Een hybride legkip is op 18 weken klaar om te...

Lees meer
[wpcf_dashboard]

Pin It on Pinterest

Share This