Deel een dikbil

1 x stevige entrecote

8x biefstuk eerste keus

6x biefstuk tweede keus

1x rosbief (0,75 kg)

2x stoofvlees (2 kg)

1x schenkel (1 kg)

3x américain  (1,5 kg)

4x worst (0,5 kg)

4x gehakt (2 kg)

+/- 145 euro voor 12 kg

1 portie entrecote of ribeye

4x biefstuk eerste keus

3x biefstuk tweede keus

1x rosbief (+/- 0,35 kg)

1x stoofvlees (1 kg)

1x soepvlees

2x americain  (1 kg)

2x gehakt (1 kg)

+/- 78 euro voor 6 kilo

 

Beschrijving

 

Voor onze vleespakketten werken we alleen met vrouwelijke runderen die één of twee keer gekalfd hebben en die minstens vier of vijf jaar oud zijn. Die koeien geven robijnrood vlees, met superieure smaak. Het is het vlees dat u alleen bij de betere slager zal vinden.

 Met een vijftigtal gezinnen verdelen we de volledige koe van kop tot staart. Ongeveer een derde van het pakket bestaat uit braadvlees (steaks en entrecôte), een derde is vlees dat langere bereidingen vraagt en een derde is gehakt. De samenstelling van de pakketten kan daarom licht variëren, omdat iedere koe natuurlijk wel een beetje anders is.

We werken samen met slagerij Vandewalle in Kluisbergen. Hij is de enige slager in Vlaanderen die nog zelf een heel kleinschalig slachthuis uitbaat. Voor het gehakt wordt het rundsvlees aangevuld met Brasvarken. Alles wordt door ons vacuüm verpakt. Wanneer u dit invriest, is er geen kwaliteitsverlies en zo zorgen we dat er niets van de koe verspild wordt.

Onze volgende koe verdelen we zaterdag 23 oktober tussen 10 en 12u.

Bewaring en gewicht

We weten ongeveer hoe veel vlees aan een koe zal zijn en hoe we dat gaan verdelen, maar tot op honderd gram kan je het nooit op voorhand voorspellen. Daarom wegen we ieder pakket af op het moment van de afhaling. We berekenen dan de prijs per kilo.

Een pakket van 12 kilo neemt ongeveer 3 lades in een diepvries in beslag. In de koelkast hebben de steak en hele stukken vlees een houdbaarheid van een tweetal weken. Maar wij adviseren om wat u niet meteen consumeert METEEN in te vriezen. In de diepvries hebben de onbewerkte stukken vlees een bewaring van minstens een jaar. Voor het gehakt en de bereidingen is dat 6 maand.

 

Ophaling en Corona

De ophaling van de pakketten gebeurt in de Wildebeekstraat 77A, 9473 Denderleeuw.

Voorzie een koelbox of koeltas om de koude keten niet te doorbreken.

Er is ruim voldoende plaats om even buiten te wachten en op de boerderij rond te kijken om voldoende afstand te houden. Waar mogelijk vragen we om contactloos te betalen, via Payconiq, overschrijving of de Bankcontact app. 

Blije steakhouders

“Zeer lekkere entrecote, zeer mals ondanks dat het dier toch iets ouder is. Gerijptere smaak, tegen het drye aged af, maar niet zo scherp, je proeft dat dit dier geleefd heeft.”

Jan en Isabelle

“Nog nooit zo ne lekkere en malse beefsteak gegeten. Willen zeker nog kopen.”

Willy en Vera

“Gisteren hamburgers gemaakt, was zeer lekker! Groot verschil met het gehakt van de supermarkt.”

Felipe en Eva

Pin It on Pinterest

Share This