Weidekiek van de Wildebeek
Dagelijks vers gras om in te scharrelen, frisse lucht en zonneschijn.
Het resultaat is een kip die superieur van smaak is en opgroeit zonder de kwalen en antibioticakuren van de industrie.

Onze Weidekiek
De komende drie weken verkopen we verse weidekiek.
- zaterdag 11 september tussen 10u en 12u.
- zaterdag 18 september tussen 10u en 12u
- zaterdag 25 september tussen 10u en 12u

Meer inspiratie op Youtube:
Tips voor de lekkerste weidekips
Een geroosterd weidekipje is de perfecte zondagskost voor het hele gezin, voor familie of voor vrienden.
Er zijn duizend en één recepten met kip, van Indische tot Italiaanse stijl, maar we geven je de basis mee zodat de oven het werk kan doen zonder dat je kip uitdroogt.
LAAT DE KIEK OP KAMERTEMPERATUUR KOMEN
We verkopen ook ingevroren kip, en het duurt ongeveer anderhalve dag om een diepgevroren hele kip in de koelkast te laten ontdooien. Laat kip minstens een half uur op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven gooit.
DROOG IN DE KOELKAST
Om een goed krokant vel te hebben, moet de kip helemaal droog zijn. De koude, droge lucht van de koelkast helpt het vel uitdrogen. Kip afspoelen onder de kraan is uit den boze, droog deppen met keukenpapier is wel oké. In de oven gaan eventuele bacterieën er sowieso aan. Ook aangeraden is om het “poepje” van de kip eraf snijden. Dat bevat namelijk een oliekliertje dat niet lekker smaakt.
BEREKEN DE KOOKTIJD
Om de kip perfect op temperatuur te brengen moet je de oven voorverwarmen op 175° C en de hele kip 40 minuten per kilo roosteren, plus 15 minuten extra. Een kip van 2 kilo geeft dan een totale kooktijd van 1 uur en 35 minuten
Als je het vel krokanter en beter gebakken wil, dan kan je beginnenmet tien minuten op 230° C om vervolgens de temperatuur te laten zakken naar 175° C. De berekening van 40 minuten per kilo blijft hetzelfde, het extra kwartier is dan niet meer nodig.
GEBRUIK EEN THERMOMETER
De aanbevolen interne temperatuur voor kip is 74° C zowel voor het witte als voor het donkere vlees. Por de thermometer in de kip in de bil of het dikste van de borst. Aangezien droge kip de grootste bedreiging is, loont het echt wel om te investeren in een thermometer. Hou er ook rekening mee dat de temperatuur nog enkele graden zal stijgen bij het laten rusten van de kip. Bij 72° C kan ze dus al uit de oven.
LAAT UW KIEK RUSTEN
Laat kip minstens 10 à 15 minuten rusten onder zilverpapier. Net zoals biefsteak moeten ook de spiervezels van kip “bekomen” van de hitte. Rusttijd respecteren garandeert een sappiger kip.
Walter van Nispen –
Prachtig initiatief! Wanneer je een dergelijk bedrijfje weet in de Antwerpse Kempen, haal ik daar mijn vlees.
Julien Lambrechts (geverifieerde eigenaar) –
Echt de kip van weleer, geen water kieken !!! Prachtig initiatief Bram.
Rita (geverifieerde eigenaar) –
Halve kip klaargemaakt op BBQ (ruim een uurtje laten garen onder deksel). Vlees smaakte heel lekker en was mals en sappig! Leuk om bio-kip rechtstreeks van kweker te kunnen kopen. Ik wil meer van dit !
Johan (geverifieerde eigenaar) –
De beste kip in jaren. Traag gegaard op Big Green Egg boven een blik Leffe. Enorm sappig borstvlees en heerlijk billen. Proficiat Boer Bram, doe zo voort, we komen terug !
Michael (geverifieerde eigenaar) –
Veel smaakvoller vlees dan een gewone commerciële kip uit de supermarkt. Echt een aanrader.